top of page

ЛІВА ЧИ ПРАВА? ТЕСТ МИСЛЕННЯ

Дві пікулі людського мозку мислять кожна по-своєму. Це давно відомий факт і, навіть більше того, одна з них – завжди домінує у нашому мисленні. Для сучасних людей характерною є перевага лівої півкулі. Але чи в стані ми віддавати накази своєму мозку і перемикати мислення з лівопівкульного на правопівкульне й навпаки? Давай спробуємо це зробити.


Влаштовуйся зручніше.

Отже, на картинці Ти бачиш силует фігури молодої жінки, що крутиться довкола вертикальної осі. Так?

Зо дві хвилини просто посидь, дивлячись на балерину. Вона досить мила, чи не так? У неї чудова фігура. Стрункі ноги і. мабуть, дуже миле обличчя.


Цей тест створив японський науковець Нобуюкі Каяхара. Якщо балерина на картинці перед Тобою обертається тільки за годинниковою стрілкою – у Тебе домінує ліва півкуля і переважає лівопівкульне мислення. Якщо проти годинникової стрілки – у Тебе домінує права півкуля, і переважає правопівкульне образне мислення. Якщо ж дівчина поперемінно обертається то в одну, то в другу сторону - це ознака амбідекстрії, себто роботи правої та лівої півкуль мозку поперемінно.


А тепер спробуй силою волі змусити дівчину змінити напрямок свого обертання.

Вдалось?

Дуже добре!


А якщо не вдалось, то спробуй розслабитись і уявити собі, що вручаєш балерині букет квітів, або запрошуєш її на побачення. А може хочеш просто поговорити з нею. Цікаво, як довго вона вчилась своєму балетному мистецтву? А Ти зміг би так? Спробуй заплющити очі і уявити якісь сценки з участю Тебе й цієї милої панночки. Або, навіть, уявити себе на її місці?


У деяких таке перемикання напряму обертання відбувається при нахилі голови вправо, потім уліво, і навпаки. В інших - зміна напрямку відбудеться при концентрації погляду на фігурі, а потім роз фокусуванні погляду і навпаки. Іноді можна навіть рукою прикрити нижню частину фігури дівчини.


І навіть, якщо одразу не вдасться змусити дівчину крутитись як Тобі хочеться, - це чудова вправа, яка дає можливість тренувати власне мислення і власні здатності до візуалізації.

14 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page