top of page

ЧОМУ ЛЮДИ НЕ ОТРИМУЮТЬ КОРИСТІ ВІД ТРЕНІНГІВ?

  • Через відсутність розуміння задачі. Більшість людей, що беруть участь у тренінгу, щось в їхньому житті не влаштовує і вони точно можуть сказати що саме. Однак у тому, як повинно виглядати їхнє майбутнє, такого розуміння немає. Краще, багатше та здоровіше - це надто розмиті критерії для вибору мети. А не можна прийти туди, сам не знаю куди. Для того щоб рухатися по життю манівцями, погодься, жодні тренінги не потрібні.

  • Через надмірні очікування. Щоб не розчаровуватися пізніше — не слід зачаровуватися заздалегідь. Тренінг — це не сеанс магії й не роздача чарівних паличок. Це знання, які покликані стати навичками. Курча не вилупиться з яйця, вчора знесеного куркою. Солодкі яблука не з'являться на наступний тиждень після цвітіння. Знання самі по себе навичками не стануть, та й навичкам потрібно час, щоб змінити життя.

  • Через брак присутності. Можна весь день просидіти на тренінгу (і два, і три дні) думаючи про щось своє. Про те, як колись було погане і про те, як скоро буде все добре. Але життя відбувається тут і тепер, а не десь і колись. Минуле тому й минуле, що вже минуло, а майбутнє залежить от того, що ти робиш зараз. І якщо зараз Ти не тут де треба, те й завтра Ти будеш не там, де потрібно.

  • Через розпорошення уваги. Юлій Цезар, умів робити кілька справ одночасно — так кажуть історики. Та чи робив він їх добре? Про це історики мовчать. Якщо одночасно вчиться змінювати своє життя, вирішувати виробничі справи й втрясати особисті проблеми, то, як правило, ні перше, не друге, ні третє не буде ефективним. Навіщо ж тоді робити, якщо не можна зробити найкращим чином?


Тому я намагаюсь проводити тренінги подалі від побутової метушні, а, будь моя воля, ще б і телефони, планшети й усі інші гаджети, вилучав би при вході до тренінгової зали. У ті кілька днів, що присвячені тренінгу, світ без Тебе якось обійдеться.


22 – 25 квітня, Яремче, готель Карпатські Зорі


  • Через попередній досвід. Є люди, що постійно намагаються не стільки довідатися з тренінгу щось для себе нове, скільки знайти підтвердження тому, що вже знають. А робити цього не варто. Перша любов, звичайно, найкраще запам'ятовується, але вона рідко закінчується шлюбом. Ісус Христос говорив своїм послідовникам - будьте, як діти. Я уточню: сприймай будь-яку інформацію, не пропускаючи її через сито своїх переконань. Зробити це завжди встигнеш, але якщо робити це передчасно, можеш втратити щось по-справжньому цінне.

  • Через хибний вибір тренінгу й тренера. Метода, навіть найбільш дієва, — у тренінгу не найголовніше. Головне — це особистість тренера. Є різниця між Лебединим озером у виконанні Великого театру й клубу районної самодіяльності, чи не так? Але розрекламувати можна все, що завгодно. Тому особливо не звертай уваги на регалії, відгуки, опубліковані на сайті, офіційні повноваження й іншу позлітку. Покладайся на думку своїх друзів, які знають тренера особисто й проходили в нього тренінг, а якщо таких немає - сам познайомся з тренером. Благо ми живемо в епоху безлічі технічних можливостей, що полегшують спілкування.

  • Через переоцінку своїх можливостей. На раз подужати весь багаж тренінгу (якщо це, звичайно, насичений знаннями й навичками тренінг) неможливо. Потрібен якийсь час. Велика кількість людей має тенденцію переоцінювати свій потенціал у короткостроковій перспективі й недооцінювати в довгостроковій. Якщо хочеш, щоб щось сталось швидко, роби це повільно, але без зупинок.

  • Через брак заангажованості. Запитуй, запитуй й ще раз запитуй! Люди іноді вважають, що краще змовчати, аніж спитатись про щось дурне. З власного досвіду знаю, що найдурніші питання - це питання замовчані.

50 переглядів1 коментар

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page