top of page

ТИСЯЧА СТРІЛ

Повідають, що колись давно в одній країні жив великий Майстер стрільби з лука. Йому не було рівних, і щороку, один за одним, приходили до нього учні й просили вивчити їх мистецтву стрільби з лука. І щораз він робив одне й те саме - виводив учнів на галявину, показував мішені і казав:

Дивіться, хлопці. Є тільки два способи навчитись посилати стріли точно в ціль. Перший з них полягає в тому, щоб випустити тисячу стріл у ціль. А другий - в тому, щоб знайти чарівний лук, який сам буде посилати ваші стріли точно в ціль.

І от одного разу до Майстра прийшли два брати. Вони, так само, як і всі, просили навчити їх точно стріляти з лука. І Майстер сказав їм те саме, що казав усім:

Для цього є два способи, два шляхи. Один з них полягає в тому, щоб випустити тисячу стріл у ціль. А другий - в тому, щоб знайти чарівний лук, який стрілятиме сам.

І один із братів вийшов на стрільбище, взяв у руки свого лука, підняв його, натягнув тятиву й став пускати стрілу за стрілою в ціль, щоб вистріляти свою тисячу стріл.


А другий брат подався містами й селами країни, щоб знайти чарівний лук. Він ішов від дому до дому, і заходив у кожне житло, просячи господарів дозволити йому зробити постріл з лука. Він брав у руки лук господаря, піднімав його, натягав тятиву й пускав стрілу в мішень, повертав лук господарю, дякував йому і йшов далі до наступного дому. Так він пішов дуже далеко, до самого краю.


І так минув рік. Через рік брати встали перед Майстром, щоб показати, чому вони навчилися. Перший брат вийшов на стрільбище, підняв лук і послав стрілу точно в ціль, тому що за цей рік він випустив свою тисячу стріл. І другий брат підняв свій лук і випустив стрілу точно в ціль, тому що хоч він і не знайшов чарівного лука, але поки шукав його, він теж випустив свою тисячу стріл.


І обоє вони стали Майстрами.


А Ти вже випустив свою тисячу стріл?

25 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page