top of page

НЕ БАРИСЯ СТАТИ ЛІДЕРОМ ДЛЯ СЕБЕ!

Зволікання - одна з найнебезпечніших перепон, що втримують людей від досягнення того, чого вони прагнуть у житті. Ті, хто обіцяють собі, що в один прекрасний день щось почнуть робити, не зроблять нічого й ніколи.


Чому? Та тому, що пливучи курсом найменшого опору, вони не знають, куди плисти. Не вони вибирають шлях. У своє виправдання вони скажуть, що їм не вистачає знань, часу, мети. Втім, все це ти чув не раз.


А я попрошу Тебе поглянути на життя, як на гру. Адже можна побачити аналогію між життям і грою? В обох випадках існують тимчасові обмеження, і в обох випадках діяльність має якусь мету. Ключова відмінність полягає в тому, що в житті ми всі гравці, і вийти із гри неможливо. Ми беремо участь у цій грі, незважаючи на те, хочемо цього чи ні, від нас тільки залежить, якою мірою ми збираємося брати в ній участь.


Життєвий годинник починає відраховувати нам час з моменту народження, але ми не знаємо, коли стрілки зупиняться. Тому, якщо хочемо здобути успіх, за цю справу треба братись відразу. Але як? Яким чином додати собі швидкості, щоб встигнути отримати бажане? Адже успіх - це встигнути, чи не так?

Тут усе залежить тільки від тебе. Те. чи маєш ти мотивацію діяти, цілковито залежить від твоєї життєвої позиції. Наприклад, ти лежиш собі на дивані, дивишся телевізор і почуваєш себе безкінечно втомленим після важкого трудового дня. Тобі потрібен відпочинок і тому ти відкладаєш усі рутинні домашні справи на потім - на завтра, а якщо можна, то й на післязавтра. Але дзвонить телефон, і в слухавці ти чуєш голос приятеля - він хоче пограти з тобою в теніс. Ти любиш теніс?


Допустимо, любиш, і в такому випадку енергійно підхоплюєшся з дивана й готуєшся до гри. Утоми наче й не було. Ти утомився тільки для домашніх справ, але не для того, що приносить тобі задоволення.


Гра в теніс віднімає більше енергії, ніж прибирання будинку чи миття посуду, але, незважаючи на це, ти вибираєш теніс. А ще півгодини тому ти із зусиллям міг підняти руку від утоми. Звідки узялася енергія? Де її джерело?


У тебе з'явилася мета. Нехай короткочасна, короткострокова, тільки на сьогоднішній вечір, але ця мета є - ти знаєш, що сьогодні дістанеш задоволення від улюбленої гри й від спілкування з приятелем. Мета дає енергію.


Більшість людей, так ніколи в житті й не зважуються спробувати змінити що-небудь. А все через те, що їм не вистачає мети, гідної зусиль і жертв, такої, що дає енергію.


Якщо ти чимсь запалився, до чогось прагнеш або любиш щось робити, це означає, що твій корабель уже отримав енергетичний поштовх руху. Це сигнал, який примушує тебе йти в житті за своєю пристрастю, за мрією.


Але якщо Ти дійсно хочеш поліпшити своє життя, спочатку сам стань кращим. Якщо ти нещасний у тому місці, де знаходишся зараз, і нічого не робиш, щоб удосконалити себе, то не будеш щасливий і там, куди переїдеш.


Тільки не сприймай свій актуальний стан як довічний вирок. Так, немов вищий суддя, що засідає десь у небесному трибуналі і розподіляє життєві блага, уже прирік тебе на життя в посередності й невідомості. Апеляцію ти завжди можеш внести, і суддя прихильно тебе вислухає. Тому що суддя в цій справі - ти сам.


Подивися довкола себе. Ти побачиш велику кількість людей, що втратили свою мрію. Але хто сказав, що ти повинен бути таким же, як вони?

Згадай себе в дитинстві. Мрії для дітей - це природній простір, що не має меж. Є безліч речей, які діти хочуть робити. Вони завжди кажуть Я хочу бути пілотом (водієм, актором, продавщицею, лікарем - список можна продовжувати довго). Але ніхто з них (і ти, в тому числі, коли був дитиною) ще не сказав у відповідь на запитання ким ти прагнеш бути: я ніким не хочу бути.


Дитячі мрії й уявлення про життя наївні, але вони є. Підростаючи, ми чуємо:


Кинь мріяти про всяку дурню. Опустися на землю. Отримай пристойну освіту, знайди собі грошовиту роботу й будь як усі.


Як усі - це постійно жити серед людей, які відвикли мріяти, а з вовками жити - по вовчому вити. От і стаємо ми вбивцями своєї мрії. А, за великим рахунком, - самогубцями.


Пам’ятай, що ніколи не пізно мріяти й вірити - і зовсім неважливо, де ти був раніше й де ти є тепер. Важливо лише те, куди ти йдеш, який шлях ти вибрав і як цей шлях змінить тебе. Тільки в русі ми стаємо кращими. Але почати рух потрібно ... зараз!


Зараз - найважливіше для тебе слово.

Стань лідером зараз!

Стань лідером для себе!


50 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page