top of page

ПРО БІЗНЕСМЕНА ТА РИБАЛКУ І ЇХНІ ПЛАНИ НА ЖИТТЯ

Одного ранку бізнесмен, що приїхав провести свій вікенд в маленькому рибальському селищі стояв собі на пристані й спостерігав за рибалкою, котрий щойно повернувся з риболовлі, впіймавши величезного тунця. Бізнесмен привітав рибалку з удачею, і запитав, скільки часу потрібно, щоб спіймати таку рибу.

- Кілька годин, не більше, - відповів рибалка.
- - Чому ж ти не залишаєшся в морі на довше й не піймаєш ще трохи таких рибин? - здивувався бізнесмен.
- Однієї такої рибки досить, щоб моя родина прожила завтрашній день, - відповів той.
- Але що же ти робиш увесь день, що залишився? - не вгамовував бізнесмен.
- Посплю трохи, потім ще пару годинок порибалю, потім побавлюся зі своїми дітьми, після цього ми з дружиною влаштовуємо собі сієсту, а ввечері я піду в село прогулятися, вип'ю ввечері вина з приятелями й пограю їм на гітарі.
- Ні, сказав бізнесмен, - ти все робиш не так. Ти повинен увесь день рибалити, і потім купити собі більший човен.
- І що далі? - запитав рибалка.
- Далі ти ловитимеш ще більше риби, і зможеш купити собі кілька човнів, а може навіть і кораблів, і одного чудового дня в тебе буде ціла флотилія.
- - А далі?
- Далі, замість того, щоб продавати рибу посередникові, ти будеш привозити рибу прямо на фабрику, і збільшивши прибуток, ти відкриєш власну фабрику.
- І що далі?
- Далі ти покинеш це богом забуте село й переїдеш у велике місто, і, можливо, одного разу ти зможеш відкрити величезний офіс і бути там директором.
- А скільки все це займе часу?
- Небагато. Думаю років п’ятнадцять.
- І що ж далі?
- А далі, - розсміявся бізнесмен, - а далі, настане найприємніше. Ти зможеш продати свою фірму за кілька мільйонів і стати дуже багатим.
- А далі?
- Далі ти зможеш перестати працювати, переїдеш у маленьке селище на узбережжі, будеш спати скільки захочеш, трохи рибалити, бавитись з онуками, улаштовувати сієсти з дружиною, гуляти по селу, пити вино вечорами з своїми приятелями й грати їм на гітарі.

30 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі
bottom of page